Lapsi kipeänä, työt kasaantuvat? – Työnantajan tarjoama sairaan lapsen hoitopalvelu helpottaa kiperässä tilanteessa.

Lapsi istuu hoitajan sylissä kuuntelemassa satuja.

Onko tuttu tunne, kun jäät hoitamaan sairasta lasta kotiin, työt kasaantuvat ja stressi lisääntyy?

Moni vanhempi haluaa olla kotona sairaan lapsen kanssa ainakin sairastamisen ensimmäisinä päivinä, kun lapsen vointi on huono. Työtkin hoituvat mahdollisesti etänä jollakin tavalla lapsenhoidon ohessa, kun lapsi lähinnä lepää sängyssä lelujen tai pädinsä kanssa.

Toipilasvaiheessa lapsen energiataso kuitenkin nousee usein lähelle normaalia, ja työnteolle voit heittää hyvästit. Toipilasta lasta ei kuitenkaan kannata viedä vielä päiväkotiin.

Deadlinet painavat päälle, tekemättömät työt pitäisi saada mahdutettu jo valmiiksi täyteen kalenteriin ja aah, mikä ressinpoikanen nostaa päätään jo ennen, kun palaat töihin pikkusairastajan luota. Tukiverkoista ei kuitenkaan löydy ketään, joka pääsisi apuihin.

"Eikö tähän oikeasti ole muuta ratkaisua, kun jäädä kotiin ja jättää työt tekemättä", ajattelet.

Apua on saatavilla – kysy työnantajalta sairaan lapsen hoitopalvelusta.

Monissa yrityksissä tarjotaan työntekijöille henkilöstöetuna työntekijälle maksutonta ja vapaaehtoista sairaan lapsen hoitopalvelua. Etu onkin erittäin pidetty, sillä se on konkreettinen työn ja perheen yhdistämistä mahdollistavista apu työnantajalta.

Työnantajan näkökulmasta palvelun käyttö tulee usein myös edullisemmaksi kuin se, että työntekijä olisi kokonaan pois töistä. Molemmat osapuolet arvostavat sitä, että palvelu tuo työntekoon sujuvuutta niin että työt ja projektit eivät kasaudu tai viivästy turhaan.

Sairaan lapsen hoitopalvelu onkin yleistynyt viime vuosina. Jo lähes tuhat työnantajaa tarjoaa sitä henkilöstölleen. Aina työntekijät eivät edes tiedä, että työnantaja maksaa hoitajan sairastavalle lapselle. Kannattaakin siis kysyä työnantajaltasi, onko sinulla jo työsuhde-etuna sairaan lapsen hoitopalvelu.

”Kun vanhemmalla on henkilöstöetuna sairaan lapsen hoitopalvelu, hän saa meiltä luotettavan ja ammattitaitoisen lastenhoitajan, joka pitää hyvää huolta sairastavasta lapsesta koko työpäivän ajan. Hoitajan voi tilata kätevästi netissä 24/7 tai soittamalla meidän asiakaspalveluumme. Parhaimmillaan hoitaja on paikalla jopa tunnissa”, sanoo Hoivanetin toimitusjohtaja Minna Isotalus.

Yleensä hoitaja kutsutaan kotiin silloin kun lapsi on jo toipumaan päin, mutta ei vielä tarpeeksi terve päiväkotiin. Lasta hoitaa turvallinen hoitaja, joka keskittää kaiken huomionsa lapseen ja hänestä huolehtimiseen. Päivä vietetään lapsen voinnin ja kunnon mukaan.

Pikku potilaalla on näin kiva päivä sairastamisesta huolimatta ja vanhempi saa mahdollisuuden keskittyä töiden tekoon ilman tehtävien kasautumista ja ylimääräistä stressiä. Ja illalla vanhempi taas pystyy levollisin mielin olemaan 100% läsnä lapselle, kun tekemättömät työt eivät paina mieltä.

Haluatko lisätietoja Hoivanetin sairaan lapsen hoitopalvelusta?

Lue lisää, lähetä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Jaa jos tykkäsit

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä